Herdenking Canakkale & Covid

Er stonden geschiedenislessen op het programma van de Vitale Ouderenraad. Lees hier over de 105e viering van de Çanakkale-overwinning. Helaas, door Covid-19 konden we deze activiteit niet fysiek met elkaar beleven. In onze geest en hart zijn we bij jullie.

Het is de 105e viering van de Çanakkale-overwinning. We realiseren ons de mensen die zonder aarzelen hun leven hebben opgeofferd voor ons vaderland, en we betuigen onze dankbaarheid aan alle veteranen, in het bijzonder Mustafa Kemal Atatürk.

Als Vitale Ouderenraad hebben we onze activiteiten vanaf heden moeten staken vanwege het Corona-virus, dat de hele wereld treft. 

Gelukkig, genoot u wel nog van de afgelopen geschiedenislessen:

 • Op dinsdag 3 maart legde de gepensioneerde ANWB-hoofdreisarts Winston Macdonald tijdens het Alzheimer’s Theehuis de reisverzekering en gezondheidsmaatregelen uit die moeten worden genomen tijdens langdurige buitenlandse reizen.
 • Op woensdag 4 maart behandelde historicus, onderzoeker / schrijver Armand Sağ de kwestie van de correspondentie van Nederland met Suleiman de Grote. Deze prachtige historische gebeurtenis heeft ons ertoe gebracht te leren dat de banden tussen de twee landen erg oud zijn en hoe historische informatie een belangrijke rol speelt in de samenhang van samenlevingen.
 • Op woensdag 11 maart, met de prachtige presentatie van Armand Sağ, hebben we weer een mooie en productieve les gegeven onder de titel “De effecten van de Republiek op het heden”.

We laten u weten als we alternatieve wegen hebben gevonden om ons contact te herstellen en hopen jullie weer snel te zien, we wensen jullie gezondheid en welzijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Deel dit bericht!
Recente reacties

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nog niet uitgelezen?

  Bekijk meer!

  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Alzheimer Theehuis

  Het Alzheimer Theehuis is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, en belangstellenden met een niet-westerse achtergrond.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Spreekuur

  Heeft u een juridische, algemeen maatschappelijke of financiële vraag maar weet u het antwoord daarop niet te vinden? Dan kunt u geheel kosteloos terecht bij de Spreekuren van de Vitale Ouderenraad.

  Lees verder »
  Activities
  Vitale Ouderenraad

  Levenskunst Academie

  Veel ouderen met een migratieachtergrond hadden in hun jeugd niet de gelegenheid om verder te leren. Bij de Levenskunst Academie krijgen de ouderen alsnog de kans om kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot door henzelf gekozen onderwerpen.

  Lees verder »